Trening

The 300 Workout

Igår hadde jeg en utrolig kjekk, men hard treningsøkt med min PT på Elixia Forus! Økten het "The 300 Workout" og var en del av treningsprogrammet til mannfolka i filmen 300. De mannfolka ser jo ganske så hardcore ut ;) Se trailer fra filmen under:


Dette er "The 300 Workout" (med MINE vekter/tilpasninger):
- 25 Pullups - (i apparat)
- 50 Markløft -  (50 kg)
- 50 Armhevinger
- 50 Box jumps
- 50 "Floor wipers" (Ligge på benk, heve bein fra gulv til armer)
- 50 "Clean and press" med kettlebell (knebøy og skulderpress - 8 kg pr arm)
- 25 Pullups - (i apparat)
- For totalt 300 reps

Det ble gjort noen nedscalinger for min del, som dere ser er notert i parantes. Poenget er å komme seg igjennom hele programmet så fort som mulig, uten pauser. Dette er selvfølgelig ganske tungt, så noen pauser må jo til underveis. Pausene tok jeg akkurat når det passet meg, men prøvde å få den systematisk inn slik at det var en jevn flyt i treningen. Pulsen min lå gjennomsnitlig mellom 170-185 når jeg trente på det tyngste. Når økten var ferdig hadde jeg forbrent 600 kcal på ca 45 minutter, og det sier jeg mer fornøyd med :)


Økten var veldig Crossfit preget og PT pushet meg når jeg var sliten. Litt jævlig mens det pågikk, men skamdeilig når jeg var ferdig, hehe. Idag har jeg en smule gangsperr i rumpe og skulde kan du si! :D
Crossfit, sol og grillmat!

Tipper det ikke bare var jeg som koste meg ute i sola igår eller? :D Solen strålte som bare det i Stavanger området og det hagla inn SnapChats fra venner som alle satt klistra inn til husveggen med solbrillene på.Jeg og samboeren startet ettermiddagen med en Crossfit økt og den var seff beinhard som alltid! Vi startet med oppvarming fra helvete som bestod av løping, burpees, utfall, knebøy og masse annet hopp og sprett og kravling på gulvet. Dagens hovedøkt så ut som følger:

Romanian Deadlift 3x8 (strake markløft)
Head stand push ups x max reps (jeg skalerte med å ha knærne på en boks/krakk)

3 runder med:
20 Box jumps
20 Toes to bars (henger i en stang og løfter tær opp til hendene)
50 Double Unders (hoppetau) evt hoppe over en vektstang

Jeg klarte bare å fullføre to runder på ca 18 minutter noe jeg syntes var litt merkelig! Greit jeg er treig men jeg er da ikke SÅÅÅÅ treg allikevel! På Crossfiten er vi mange varierte mennesker med forskjellig utgangspunkt. Samboeren min også poengterte at jeg brukte litt vel lang til på box jumps kanskje? Så sier jeg: "ja men faen da, er jo tungt  å hoppe 50 ganger per runde på en boks da!" Og det var jo da han fikk frem at det skulle jo være 20 hopp, ikke 50.... :p Så jadda, det forklarte jo litt! Må uansett skryte av de andre som deltar på Crossfit og instruktørene, de stod og heia på meg når jeg hadde mine siste 50 hopp over vektstanga frem og tilbake. Veldig motiverende! :D

Etter treningsøkta ble vi spontant invitert over på grilling hos et vennepar og slikt takker man aldri nei til! Da ble det enkel grillmat som pølser og hamburger og selvfølgelig en iskald øll i hånden!
Jeg må innrømme at det var UTROLIG deilig å endelig kjenne solen på huden altså! Fytti jeg gleder meg til Bulgaria nå, kroppen min skriker etter D-vitamin! Det var uansett veldig chill å nyte god mat, god drikke i et godt selskap. Håper dere også utnytta solen mens den strålte igår :)Årets første Crossfit økt

Jeg har virkelig gruet meg til å begynne med Crossfit igjen. Jeg vet at det utrolig gøy, men og utrolig hardt. Ofte tar det et par økter før man føler man er inni det igjen ;) Jeg drog til dagens WOD (workout of the day) sammen med samboeren min og det kjekke var at dagens økt var en team-økt på to personer per lag :)

Dagens økt så ut som følger:

10 runder med:
10 Thrusters (front knebøy + stanga over hodet)
10 pull ups
350 meter roing
Når den første personen er ferdig med første øvelse tar den andre over på neste. På den måten fikk vi pause for hver ting vi gjorde, så det ble totalt 5 runder på hver. Vi tilpasset økten med hver vår vektstang hvor jeg hadde 25 kg på og samboeren hadde 40 kg om jeg husker rett. Åsså brukte vi en strikk på pull ups, ellers har ikke jeg en sjanse :p

Fytti økta var hard altså! Pulsen gikk i ETT så det var en skikkelig test på kondissen. Det verste var at jeg hadde solid gangsperr i lårene etter PT økt tidligere denne uka, så det SVIDDE når jeg utførte thrusters. Men vi fikk det da gjort og vi var helt kake etterpå. Så avsluttet vi det hele med intense mageøvelser i alt for lang tid. Resultatet var at alle pusta, peste og stønna som høygravide kvinner under fødsel :pAu au au! :(


Det morsomme med Crossfit er at jeg hater det like mye som jeg elsker det, fordi det er så forbanna hardt :p Blir kjekt når kondissen kommer seg litt mer så blir det bånn gass fremover. Er uansett utrolig gøy å trene sammen med samboeren! :)

Crossfit OnRamp gjennomført!

Oh la la, jeg er sliten! 8 timers OnRamp kurs ved Crossfit Hillevåg senteret er nå fullført over en to-dagers periode. Man kan også ta kurset over 4 uker, men jeg og samboeren ønsket å få det gjort slik at vi kommer i gang med skikkelige Crossfit økter :)


Helgen vår startet med noe egge-action til frokost. Vi pakka treningsbag'en med håndkle, vann og mellom måltider og var så klar for en 4-timers økt på lørdagen! Vi var ca 30 personer som deltok, noen med litt Crossfit erfaring fra før, andre ikke. Godt variert med andre ord. Først fikk vi presentert hva Crossfit er for noe og hva de står for.

En Crossfit økt er alltid variert med kombinasjon av styrkeløft, kondisjon, bruk av egen kroppsvekt og gymnastikk. Dette blir utført under høy intensitet ved å utføre mange repetisjoner/runder over kort tid. Målet med Crossfit er å være i form og forberedt til å utføre alle typer fysisk aktivitet som man skulle støte på. Crossfit er meget konkurranse preget hvor man konkurrerer mot seg selv, tiden eller andre.Vi gikk nøye igjennom forskjellige øvelser som ofte brukes i Crossfit som vi terpet MYE teknikk på. På lørdagen fokuserte vi mye på knebøy (squat) i forskjellige variasjoner. Ellers også mye kroppsøvelser som burpees, bear crawl og lunges. ALT gikk hardt utover lårmusklaturen min så jeg var ganske dævv etter de fire timene vi hadde :p I tillegg til mye fokus på teknikk så gjennomførte vi to Crossfit økter (WOD - Workout of the Day). De så ut som følger:

12 min AMRAP (As Many Rounds As Possible)
-5 thrusters (knebøy, så stangen over hodet)
-10 burpees (ned med brystet i bakken, opp igjen og hoppe)
-15 Abmat sit ups (hendene helt til tær)
-20 air squat (knebøy uten vektstang)1.30 min per stasjon over 12 min
-Plank
-Rowing (i ro-maskin)
-Bear Crawl / Lunges (krype på alle fire / utfall)
-Wall squat / push ups with release (knebøy med ansikt til veggen / push ups hvor man legger seg helt ned i bakken)
-ThrustersPå søndagen hadde de fleste GANSKE mye gangsperr sånn ca i hele kroppen :p Så da gikk vi mer igjennom teknikk alle de 4 timene med unntak av én enklere WOD hvor man var på lag, 2 og 2. De viktigste øvelsene vi gikk igjennom var clean og snatch.

CLEAN
Clean starter som en markløft, hvor man så skal "kaste" stangen opp på skuldrene ved å (så og si) bare bruke kraft fra hoftene slik at armene jobber minst mulig. Man vil lande i en knebøy når øvelsen er gjennomført. (video under).

 

SNATCH
En Snatch minner om clean, hvor man starter med markløft, men med mye bredere grep på vektstangen. Stangen løftes opp til hoftehøyde hvor den så "kastes" helt over hodet ved bruk av kraft fra hofter. Armene skal være utstrakte slik at de låser seg og vektstangen er stabil over hodet. (video under)Clean og snatch var litt vanskelige øvelser, skal bli kjekt når de sitter litt bedre! Det var mye å tenke på samtidig, hehe :) Ellers gikk vi gjennom enklere ting som pull ups med strikk, wall balls og box jump.Nå er vi begge vel hjemme igjen, helt ferdig med OnRamp kurs! Sykt glad for å ha fått det unnagjort, er vel nå morroa starter ;) Akkurat nå er jeg og mannfolket mitt totalt grønnsak på sofaen og ser den ene Scrubs episoden etter den andre mens jeg nyter en kopp Nespresso. Herlig! <3

Back to Fit for Running!

Denne uka startet Elixia Jog, tidligere kjent som Fit for Running. Jeg var litt spent på hvordan opplegget ville være da det heter noe annet i år, men det viste seg å være akkurat samme opplegget som før :)

Jeg må innrømme at økten idag var litt tøff! Det er lenge siden jeg har jogget lengre distanser og jeg føler jeg er flinkere på spurt og intervall. Men idag skulle vi måle hvor lang tid vi brukte på ca 5 runder i Sandvedparken (ca 2.5 km) slik at vi kan ta testen igjen når høsten nærmer seg.Röhnisch buksa er en av favorittene når jeg jogger!


Vi var ca 8 stk som deltok idag og startet med lett oppvarming som bestod av jogging på stedet og burpees. Så hadde vi stafett hvor vi var to og to og spurtet 3 runder. Jeg løp som en galning og var helt dævv etterpå! Men i gjengjeld så vant jeg og typen stafetten da, det har ALDRI skjedd før, haha! :p

Så gikk vi bort til området vi normalt sett jogger på i Sandvedparken. Det er et fint område men et fint lite vann vi kan jogge rundt. For meg tar det ca 4 minutter å jogge rundt vannet. Her hadde vi 2 runder med oppvarmen så startet selve testen med 5 runder uten pause. Disse 5 rundene tilsvarer ca 2.5 km. Jeg må definitivt delta på alle Elixia Jog økter fremover for jeg trenger fremgang! Jeg var sist i mål (all though det ikke er noe nytt, ganske vant med det fra sist år :p) og brukte 23.30 minutter rundt.Jeg snakte med instruktøren som mente at et realistisk mål for meg er å klare testen til sommeren igjen på 18-19 minutter. Da må jeg bruke under 4 minutter på hver runde (som betyr at jeg ikke kan variere mellom å spasere og jogge, som jeg gjorde idag) som er et fint mål syntes jeg :) Og jeg kunne nok klart økten på litt kortere tid, som instruktøren min sa på siste runde: "Jeg ser at du smiler Lisa, da presser du ikke deg selv hardt nok!!" :P Personlig sliter jeg mer med belastningen når jeg løper enn selve kondisjonen. Men men, det kan bare bli bedre!

Det var ivertfall veldig kjekt å være tilbake på joggegruppa til Elixia! Made me smile :) Vi var veldig heldige med været idag også med sol å alt. Gleder meg til neste tirsdag! :)

Ut på tur, aldri sur

Planen idag var egentlig å være grønnsak hjemme og rydde litt i leiligheten. Men så plinga ei venninne jeg ikke har sett på veldig lenge og ville ha meg med på en liten fjelltur. Det har jo vært strålende sol idag så det var ingen tvil om at oppvasken kunne vente ;) Så vi starta ferden opp mot Dalsnuten.
Det er noe med det å være ute når det er strålende sol! Jeg blir så glad når jeg får litt varme på huden :)


Det var litt hardt å komme seg opp, det brant godt i leggmusklaturen. I tillegg klarte jeg å få litt strekk i lysken igjen på høyre side :p Så foten ble litt ekstra tung å drasse med seg oppover, hehe. Men den flotte utsikten er jo alltid verdt det! Det herligste var hvor fantastisk rolig det var der oppe.

På vei ned klarte vi å gå helt feil. Ikke bare ble den en litt stor omvei, men vi valgte en meeeget bratt rute. Var tider hvor vi måtte rutsje ned på rævva for å sikre å ikke stupe utfor :p Syntes Dalsnuten er en perfekt fjelltur. Tar ikke for lang tid men tung nok for beina :)

Fin start på påsken <3

For mange treningsvalg!!

For meg er det veldig viktig å ha en solid treningsplan.
Det er fort gjort å lure seg unna treningsøkter, selv om de er nøye planlagt da det er mye som kan forstyrre hverdagen. Derfor må jeg planlegge hver dag slik at jeg trener minimum 3 ganger i uka, det er målet mitt :) Den siste tid nå har det jo blitt litt endringer, PT'en min har endret treningstider og jeg har slitt mye med gallestein og har derfor hatt pause. Nå ønsker jeg å skrive ned svart på hvitt hvordan jeg skal trene igjen, men må innrømme at jeg sliter litt med å velge HVA!- Jeg er medlem på Elixia, som gjør at jeg gjerne vil trene egentrening i form av intervall på mølla, og gjerne litt styrke på utvalgte apparater for store muskelgrupper.

- Jeg ønsker å benytte meg av Elixia sine gruppetreninger, slik at det blir godt variert og ikke kjedelig. Deilig å ikke måtte selv legge opp treningsplanen.

- Jeg ønsker å benytte meg av mine personlig trener timer, der har jeg fortsatt nesten 40 timer igjen som kommer til å vare en stund fremover. Litt usikker om det blir èn eller to økter i uka, men det blir uansett på dagtid :)

- Jeg har lenge vurdert å starte med kampsport og må si jeg virkelig liker Qwan Ki Do. Det er hard trening og man blir mer selvsikker i forhold til selvforsvar.

- Jeg har tidligere trent Crossfit og må si meg meget fornøyd. Veldig variert trening og man har alltid gode instruktører som hjelper.

- Herbalife arrangerer lokal trening 2 ganger i uken ute, hvor man får intervall trening og styrke. Det er veldig sosialt med kjekke folk som ikke alle nødvendigvis er super topptrente. Man føler seg mer likestilt.So there u have it, en del valg kan du si :p Jeg vil selvfølgelig trene alt, men det har jeg verken tid eller råd til. Elixia og personlig trener beholder jeg uansett, og jeg tror jeg skal klare å squishe inn litt Herbalife trening når det blir mindre snø og is ute. Da står det bare mellom Crossfit og kampsport som begge er meget kjekke treninger!

ÅÅÅH, hvorfor har ikke dagene flere timer, hæh?? :p

 

BCAA prøvesmaking

Jeg elsker pakker i posten, spesielt når det er fra x-life!
Jeg bestilte meg D-Vitamin, en råååsa shaker og BCAA med blå bringebær smak. Jeg er på utkikk etter en proteinkilde som kan varieres med proteinpulveret mitt, slik at jeg ikke blir lei i lengden. Samtidig så har BCAA nesten ingen kalorier - og det blandes ut med vann. Enklere blir det jo ikke :)

En boks gir 60 serveringer, man blander en halv skjei (som følger med) med 1-2 dl vann. Alt etter hvor sterk smak man ønsker. Stussa litt når jeg så at boksen bare var halvfull, var nesten litt redd for at halvparten hadde blitt glemt igjen i posten :p

Pulveret i boksen er hvitt, men med en gang jeg blandet det med vann ble det knall blått. Skikkelig magic! :p Må innrømme at jeg fikk litt kreft av å se på den kunstige fargen, hehe ;p

BCAA smakte akkuratt slik som jeg hadde håpt! Veldig søt, snopeaktig og pittelitt bitter. Den smakte godt både med 1 dl vann og med 2 dl. Alt etter hva man foretrekker, den var ganske kraftig i smaken, så den smaker på ingen måte utvannet.

Her ser dere noe av innholdet i boksen. Ikke vet jeg hva halvparten er, men det hjelper med å bygge muskler og forbedre restitusjon. Gir også litt ekstra energi, noe jeg trenger etter en hard treningsøkt med personlig trener!

Jeg er fornøyd med produktet og kommer til å bruke det en del fremover. Blir en god variasjon fra min eksisterende tropiske smak fra Herbalife. Skal også etterhvert prøve et annet merke av BCAA med fruit punch smak! :D

 

Tilbake i rutine

Aahh, dette har vært en flott tirsdag! Ting ble gjort på jobb og jeg har hatt en dobbel treningsøkt på Elixia! Starta med personlig trener med en del nye øvelser (blant annet hip thrusters) hvor jeg så joina på Elixia sin nye treningstime YT MAX - Til Skisesongen!Timen var ganske kjekk, både for kvinner og menn. Mye enkle kondisjonsøvelser med høy puls og en del styrketrening. Veldig kjekk musikk! Det var en del øvelser jeg ikke helt klarte å gjennomføre da det krevde å ta i bruk sin egen kroppsvekt samt å være myk i leddene, noe jeg IKKE er om det så smeller :p Men det kjekke da er at det gir god mulighet for å se progresjon! :) Og da passer det jo også bra at jeg snart starter med kampsport, som trener mye på smidighet ;)Jeg håper virkelig på gode resultater denne uka som jeg kan si meg meget fornøyd med, så jeg jobber på og håper på noe aktivitet hver eneste dag! :) Nå sitter jeg og venter på at typen skal steke ferdig laks og brokkoli til meg, nam nam :D

 

Morgentrynet


Dette er det første jeg ser når jeg våkner om morgenen:Det er ikke uvanlig at jeg ser dette trynet flere ganger om natten også, da hun noen ganger kommer så tett oppi at jeg våkner av den våte snuten hennes. I tillegg er hun verdens mest høylytte purremaskin!! Hun har gjort forsøk på å sove på selve hodet mitt også, men der måtte jeg sette en strek...

Tror det er på tide å lukke soveromsdøra for natta fremover... z-z-z...

 

Ny maxpuls test

Ååh, jeg hater virkelig disse testene! :p
Det er så vanvittig hardt, selv om det bare varer noen minutter ;) Men det var på tide å oppdatere pulsklokken min med både maxpuls og vekt, og da må det nesten til for å få korrekte tall i forhold til forbrente kalorier :) Det var ivertfall kjekt å se at der er forbedring, og det er nok takket være min deltakelse på Fit for Running hver tirsdag!
Jeg forventet egentlig at jeg skulle klare mer.
Men så forklarte min PT at målet med en pulstest er at man skal være innenfor tidsrammen 04:00 min og 08:00 min. Løper man mer eller mindre så har man ikke hatt rett hastighet på mølla fra start av. Så det var litt betryggende informasjon! Så neste gang jeg tester pulsen (om nesten 2 mnd) så øker vi nok farten. Og det er bra, for da varer testen kortere, haha! :p

 

Pass på hva du skriver på bloggen din

...ellers risikerer du at din personlige trener finner den, leser den, og biter seg fast i denne kommentaren fra tidligere innlegg ang PT økten min: "hardt var det selvfølgelig, men Crossfit er hardere ;)" - hvor han så velger å rævkjøre deg på neste treningsøkt :pJeg ante ingen fred og fare da jeg ankom treningssenteret.
Jeg trodde at min største bekymring for dagen skulle være om t-skjorta mi dekka rævva mi godt nok mens jeg valsa på mølla :p Men der tok jeg feil! Vi starta økten vår slik som vi alltid gjør med diverse apparater for armer. Så gikk vi videre til frivekts-området hvor vi hadde litt anderledes opplegg enn tidligere. Jeg hadde diverse sett som skulle gjennomføres uten pause. Jeg husker her å ta meg selv i å tenke: "Denne økta er garantert myye hardere enn tidligere altså..." Og det var da sannheten kom fram fra min PT.

PT: "Duh.. Fant bloggen din med en "tilfeldighet" her om dagen.."
PT: "Der stod det at Crossfit er hardere enn bruk av PT."
Meg: "Oh Crap..."

Så joda, jeg ble presset til det ytterste.
På den siste delen av økten sa han: "Dette blir beinhardt, bare press på slik at jeg ser om du er så motivert som du selv sier på bloggen! Mest sannsynligvis blir du dårlig av denne økten, det betyr at du bare må fortsette!" :p
Det føltes som at der ikke fantes nok oksygen i verden til meg for å få tatt igjen pusten samtidig som jeg hadde en liten trangt til å pjuke. Har du noen gang trent så hardt at ingen avslapningsposisjoner i verden klarer å unngå at en eller flere muskler verker allikevel? Etter økten så var det et ork å bare løfte vannflasken :p

Men herlig var det!
Det er skummelt å skrive, for plutselig får jeg en ENDA hardere økt til neste gang :p Risikerer jeg å komme ut av treningssenteret i rullestol! Hehe, neida.. Hovedgrunnen til at jeg valgte å kjøpe meg personlig trener er fordi jeg trenger hjelp til å presse meg selv over grenser jeg selv ikke klarer på egenhånd. Så jeg fikk virkelig det jeg betalte for!Bilde av meg og PT'en min igår. Gjett hvem som er hvem? :p

Så dagens lærdom er rett og slett ikke ypp med treneren din! Jeg tørr med andre ord ikke å poste bilde av pizzaen jeg spiste igår, gudene vet hva som skjer på neste treningsøkt da, haha :p Men jeg gleder meg til flere, gode treningsøkter! Nye grenser skal nås! Noen ganger resulterer det at jeg deiser å rævva i knebøy, men men! No pain, no gain! ;)

Og her er ordene PT'en min sikkert ønsket å oppnå med økten min:
Personlig trener ER hardere enn Crossfit! There, I said it ;)

 

Ikke bare-bare å få med seg folk å trening!

Det som er ganske typisk når man er treningsmotivert er at venner og familie IKKE er det!

Man kan ikke alle være like motiverte hele tiden, sånn er det bare desverre. Men slitsomt blir det når man føler at man må DRAA folk med seg på treningssenteret. Tidligere ble jeg forbanna når folk avlyste pga at de hadde vond vilje, men i år har jeg bestemt meg for at trening er trening - med eller uten selskapet! Jeg trener for meg selv og ingen andre. Om folk vil joine meg, for all del - Kjempekos! I forhold til Elixia så er det ett fett om venner avlyser i siste liten - Jeg kan fortsatt gå på en treningstime der nede med god veiledning.
Vanskeligere er det når fattern lover dyrt å hellig at vi skal trå til på hans treningssenter på jobben!

Normalt når han kommer med en eller annen tafatt unnskyldning for å ikke trene trekker jeg bare på skuldrene og trener selv på Elixia. Men igår var det 3. gangen han avlyste på meg, og det var HAN SELV som hadde oppfordret treningstimen - Vel, da klarte jeg ikke å holde kjeft lenger. Min far satt her om dagen med verdens beste vilje og la ut om at vi baaare måtte stikke innom jobben hans å trene - dette skulle vi klare sammen vettu! Så jeg svarte kanskje kjapt tilbake: "Flott, da trener vi sammen imorgen??" Far min ble plutselig ganske så taus, tror ikke han forventet så rask tilbakemelding! ;p "Jajo.. ok, ja.. Skulle vel få til det."


Neste dag kommer og han ringer meg mens jeg er på jobb:

Far: "Idag lager jeg karbonader til middag til deg!"
Meg: "Ok, flott det".
Far: "Åsså blir det vafler på kvelden, det blir kos!"
Meg: "Jadda, godt vi skal trene sammen idag da!"
Far "..............ehm....."
Meg: "Ja, for du sa jo at vi skulle trene sammen på jobben din idag."
Far: "jooo, men du, nå skal jeg jo lage karbonader til deg!"
Meg: "Ja, vi trener etter middagen."
Far: "Nei, duh! På kvelden skal jeg lage vafler vettu, kan ikke gjøre alt samtidig...!"

Diskusjonen fortsatte hjemme, hvor jeg påpekte at å lage vaffelrøre må være den mest LAME unnskyldningen for å ikke trene! :p Men han stod på sitt at vafler måtte til! Til min store underholdning så hørte min mor hele samtalen og hoppet inn: "Men dere, JEG lager vaffelrøren mens dere trener!!" Atter igjen bli min far paff før han bare snudde ryggen til i ren irritasjon og mumlet "Neinei, dere bare forstår ikke dere.. nei..." FORELDRE ALTSÅ! :D

Jeg fikk ham med på trening til slutt
og vaflene ble kanongode! ;)

 

Liker du hoppetau?

Dette er ganske god trening,
prøv denne øvelsen her:

Tenkte jeg skulle ta 5 runder med dette ikveld.

Lett :p

hits